Magamról


Adószám: 67388376-1-22                         Bankszámlaszám: 50800104-15493936 (Szigetvári Takarék)


Bujtor Bianka
Bujtor Bianka vagyok egyéni vállalkozó, fordító és tolmács. Vállalkozásomat 2015 december 1-én indítottam. A nyelv, amelyen beszélek és melyen dolgozom az angol.

Az angol nyelv egy régi szerelem, ami már óvodában megmutatkozott, akkor még játékos formában. Tudattalanul vagy némileg tudatosan terelődött életem egy olyan mederbe, ahol az angol nyelv hangsúlyt kap, ezért középiskolai tanulmányaimat Pécsett a Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumban végeztem angol szakon. Itt ismerkedtem meg a francia nyelvvel második idegen nyelvként, mely szintén nagy hatással volt rám. A középiskolai évek alatt megszereztem angolból a középfokú nyelvvizsgát, majd az utána következő évben felsőfokúra cseréltem..

A gimnázium után az egyetem következett, ahol a választásom szintén a nyelvvel kapcsolatos volt, így maradtam szülővárosomban, és a Pécsi Tudományegyetem BTK karán az anglisztika szakot választottam. A BA-s évek alatt ismerkedtem meg a fordítással szakirány formájában, ekkor döntöttem úgy, hogy ez az, amivel foglalkozni szeretnék. Mivel a fordítói mesterképzésekhez két idegen nyelv szükséges, így megcsináltam franciából is a középfokú nyelvvizsgát.

Az egyetemi évek alatt már volt szerencsém kipróbálni magam a fordítás és tolmácsolás területén, ugyanis ekkor kaptam megbízásokat a geológia területén a Mecsekérc Zrt-től, ahol már korábban is dolgoztam, a Mecsek-Öko Környezetvédelmi Zrt-től, és a Wildhorse Energy-től.

A BA-s anglisztika szak után Veszprém felé vettem az irányt, ahol a Pannon Egyetem fordító és tolmács mesterszakán tanultam meg a szakma alapjait. Diplomámat 2012-ben szereztem meg.

Az egyetemről kikerülve nagy tervekkel vágtam neki a nagybetűs életnek, és rövid ideig ugyan, de el tudtam helyezkedni a szakmámban (Sage Comp Kft., Pannon Hőerőmű). Majd úgy alakult, hogy el kell hagynom ezt a pályát, és más munkakört kellett betöltenem az informatika és a számlázás területén a Számlaközpont Zrt-nél. Szerencsére azért itt is akadt fordítanivaló.

2015 őszén pedig arra az elhatározásra jutottam, hogy belevágok abba, amit mindig is szerettem volna, és saját vállalkozást indítottam.